Twee lichamen in één kist?

Door: Uitvaart.nl

Gepubliceerd: 7 november 2011
Duur: 1:26

Mogen er twee lichamen in één kist worden begraven of gecremeerd? Het antwoord op die vraag krijgt u van mr. W.G.H.M. van der Putten. Soms wil het voorkomen dat uitvaartondernemers wordt gevraagd of het mogelijk is om twee lichamen tegelijk te cremeren of te begraven. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren na een ongeluk waarbij twee mensen komen te overlijden. Technisch is het uiteraard mogelijk om een kist te maken waar twee overledenen in passen. Maar is dat wettelijk toegestaan?

Mr. W.G.H.M. van der Putten schrijft boeken, artikelen en commentaren bij rechterlijke uitspraken, geeft lezingen en heeft functies bij diverse bedrijven en organisaties. Hij is de expert op het gebied van de rechtsregels rondom overlijden en de uitvaart. Mr. W.G.H.M. van der Putten is ook de juridisch adviseur op Uitvaart.nl. Een overzicht van eerdere films met Mr. Van der Putten vindt u bij de reportages op Uitvaart.nl .

De komende periode wordt elke week een filmpje geplaatst waarin mr. Van der Putten ingaat op de meest gestelde en meest opmerkelijke vragen over de Wet op de lijkbezorging en de uitvaart in het algemeen. Mogelijk heeft u zelf een vraag waar u graag een antwoord op krijgt, deze kunt u mailen naar info@uitvaart.nl.

Link naar deze video:
Embed code: