KRO De Rekenkamer zoekt uit wat doodgaan kost

Door: Uitvaart.tv

Gepubliceerd: 9 februari 2011

In de eerste aflevering van KRO de Rekenkamer (11 februari, 20.30 u, N3) zoekt Rekenmeester Stefan Stasse uit wat doodgaan kost. Slechts weinigen realiseren zich dat een uitvaart, na een huwelijk, waarschijnlijk het duurste 'feestje' is dat iemand ooit geeft. Opvallend is dat bij zo'n uitvaart de dingen vaak zoveel meer kosten dan bij 'gewone' aangelegenheden. Neem alleen al de welbekende koffie en cake voor 10 keer de kostprijs! Sofie van den Enk, Ajouad El Miloudi en Sander de Kramer storten zich op de meest uiteenlopende kosten en brengen verslag uit bij Stefan.

Sofie regelt haar eigen uitvaart en merkt dat ze al gauw meer dan EUR 6.000 kwijt is! Maar dan krijgt ze ook een bloemstuk van EUR 150 dat op de markt voor EUR 50 euro verkrijgbaar is!

Ajouad El Miloudi bezoekt een kistenfabriek en ontdekt dat de standaard kist van EUR 430 bijna helemaal gelijk is aan een Ikea-kast van EUR 122.

Sander de Kramer bezoekt de goedkoopste en de duurste begraafplaats van Nederland. De ene kost minder dan twee tientjes (per jaar) en de andere honderden euro's per jaar.

Sander de Kramer bekijkt ook de allergoedkoopste optie; je lichaam ter beschikking stellen van de wetenschap. Voor de overledene is dat helemaal kosteloos; je eindigt echter wel in stukjes gehakt op de snijtafel van een groepje medicijnenstudenten.

Rekenmeester Stefan Stasse verzamelt alle gegevens en rekent verder. Kan het ook goedkoper? Heeft het zin om je te verzekeren?

KRO De Rekenkamer, aflevering 1, vrijdag 11 februari, 20.30 uur, Nederland 3

Link naar deze video:
Embed code: