You inside a coffin

Door: darrepiebe

Gepubliceerd: 27 april 2011
Duur: 1:53

Het vermaarde reclamebureau Ogilvy heeft wederom een opvallende buitenreclame bedacht voor Uitvaart.nl. Een doodskist, voorzien van een spiegel aan de binnenzijde van de kist. Wie in de rechtopstaande kist in spiegel kijkt, ziet zichzelf als het ware in de kist liggen. Op de spiegel staat dan ook de volgende vraag te lezen: "Hoe zie jij je eigen uitvaart voor je? Kijk op Uitvaart.nl".

De 'spiegelkist' werd helemaal op maat gemaakt door P. van Wijk & Zoon Uitvaartkisten. Vorige week werd hij door Amsterdam getransporteerd op een geheel nieuwe uitvaartfiets van Erik Boelkens (Atropos Uitvaartverzorging). Daarna werd de kist rechtop geplaatst op de Dappermarkt, waar hij uiteraard veel bekijks trok. Het typisch commentaar van Amsterdamse kooplui was daarbij niet van de lucht. Maar dat weerhield de passanten er niet van een kijkje in de kist te nemen. Bekijk hier hun nieuwsgierige reacties.

De opvallende stunt dingt mee naar een Europese reclameprijs die volgende maand wordt uitgereikt in Cannes. Overigens blijft het niet bij dit eenmalige optreden van de 'spiegelkist'. Het is de bedoeling dat de kist op diverse uitvaartbeurzen in Nederland te zien zal zijn, waaronder ook op de aankomende vakbeurs Uitvaart 2012.

Overigens is het niet de eerste reclamestunt die Ogilvy voor Uitvaart.Com bedacht. In 2008 toverde Ogilvy een rouwauto om tot een opvallende taxi, inclusief taxibordje op het dak. Op de zijkant van de rouwauto viel te lezen: "Wat heeft u geregeld voor uw laatste rit".

Link naar deze video:
Embed code: