Alternatief voor slaapmedicatie na verlies

Door: uitvaart

Gepubliceerd: 14 juni 2012
Duur: 1:25

Ik heb moeite met slapen, mijn huisarts heeft me slaapmedicatie voorgeschreven maar dat gebruik ik liever niet. Zijn er alternatieven?

Ik zou uw twijfels over de voorgeschreven medicatie eerst met uw huisarts bespreken. Het is belangrijk dat uw huisarts hiervan op de hoogte is. Er zijn verschillende alternatieven die u mogelijk kunnen helpen bij het slapen. Probeer in ieder geval geen cafeļne houdende dranken te drinken 's avonds en niet te laat op de avond te eten. Er zijn verschillende alternatieve kruiden die u kunt proberen. Bv in de vorm van thee, druppeltjes of pilletjes. Voorbeelden van kruiden die kunnen helpen zijn goudpapaver of valeriaan. Melatonine is nu ook vrij te verkrijgen bij drogist of apotheek maar niet voor iedereen geschikt. Overleg het gebruik hiervan dus eerst met uw huisarts.

Wendy van der Kooij is oprichtster van Nunazorg. Nunazorg is een onafhankelijke dienstverlenende organisatie die op unieke wijze zorg biedt aan de nabestaanden. Zij werken hulpvraaggericht en zoeken, vanuit het totaalaanbod van aanbieders, naar de best passende zorg of hulp bij elke persoonlijke situatie. De adviesrubriek nazorg is te vinden op www.uitvaart.nl/vraag-een-expert/nazorg

Link naar deze video:
Embed code: