International Funeral Awards in een nieuw jasje

Door: Uitvaart

Gepubliceerd: 12 juli 2013
Duur: 3:33

De I.F.A. is dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Sinds de ondertekening van de notariële akte op 25 maart treedt de organisatie naar buiten als Stichting I.F.A. Europa. De stichting heeft één Europees bestuur en per deelnemend land één kwaliteitsraad. De nieuwe stichting opereert zonder winstoogmerk en bestaat uit vrijwilligers uit de sector.

Op 25 maart heeft de heer P.A.M. Peeters, oprichter van I.F.A., officieel afstand gedaan van zijn rol als initiatiefnemer en organisator van I.F.A. Wij bedanken Paul Peeters voor het opzetten van deze mooie wedstrijd in de uitvaartwereld. Sinds 1999 heeft I.F.A. zich weten te profileren als een begrip in de uitvaartbranche. Het Europees bestuur wil I.F.A. nu een nieuwe stimulans geven en op een andere manier positioneren door de nadruk te leggen op de kwaliteit van de wedstrijdformule en de prestige van de awards op internationaal niveau. Het uitreiken van de awards vindt plaats op het I.F.A. Europa gala:

‘The place to bé voor uitvaartnetwerken op het allerhoogste niveau’

Jurydag
De 14e editie van I.F.A. gaat op 7 september 2013 van start met de open jurydag voor Nederland en België. De locatie van Duitsland is nog niet bekend. Deze open jurydag wordt gehouden in crematorium Zoom en Zegestede te Bergen op Zoom. Kandidaten kunnen zich met hun innoverende dienst of product inschrijven voor één van de volgende categorieën:

Nieuw, vernieuwde aula’s, begraafplaatsen, crematoria, gedenkparken, etc.
Uitvaartartikelen (o.a. grafkisten, lijkwaden en urnen, rouwvervoer, inrichting, herdenken).
Service & dienstverlening (o.a. uitvaartondernemers, website, computerprogramma’s).

De inschrijving wordt beoordeeld door de kwaliteitsraad van desbetreffend land.

Deelnemers aan de 14e editie van I.F.A. krijgen de kans zich van hun meest prominente kant te laten zien tijdens de prestigieuze gala-uitreiking op 26 oktober 2013. Het gala is bij uitstek een perfecte netwerkgelegenheid, waar tevens genoten kan worden van het galadiner en een showprogramma met diverse artiesten. Uiteraard is het hoogtepunt van de avond de award-uitreiking aan de winnaars. De locatie voor de gala-uitreiking 2013 wordt gehouden in Hotel Heerlen bij (drielandenpunt).

De inschrijving voor de 14e editie van I.F.A. is geopend via www.funeralawards.eu en zal sluiten op 1 augustus 2013. Deze website bevat meer informatie over I.F.A. Europa en een contactpagina waar eventuele vragen gesteld kunnen worden. Uiteraard ontvangt iedereen spoedig antwoord.

De Collega’s uit België VARU (Vlaamse autonome raad voor uitvaartwezen) en de Nationale Federatie van beroepsverenigingen en syndicale kamers van aannemers van begrafenissen van België zullen de I.F.A. voluit steunen.
Stichting I.F.A. Europa rekent erop de uitvaartsector massaal op het gala te mogen ontvangen.

Link naar deze video:
Embed code: