Find Your Hearse App

Door: Uitvaart

Gepubliceerd: 18 maart 2016
Duur: 0:33

Online actief zijn speelt een grote rol bij het hebben van zakelijk succes. Dat weet Marc van Ravensteijn van Hearses.eu als geen ander. De succesvolle ondernemer zag al vanaf het prille ontstaan van het internet grote kansen voor zijn bedrijf. “In 1989 was ik, zoals wel vaker, op zakenreis in de U.S.A. Op de gevels van diverse winkels zag ik allerlei webadressen staan. Dat intrigeerde en binnen een paar jaar had ik – als eerste in deze autobranche – mijn eigen website. Collega’s vroegen om uitleg, zoiets hadden ze nog nooit gezien.”

Nieuwe app

Marc volgt de online-ontwikkelingen op de voet: het is zijn tweede natuur en het hoort bij het leiden van een modern bedrijf. Zodoende trok hij onlangs een ervaren blogger aan om nieuwtjes, achtergrondartikelen en onderhoudende berichten op zijn site – en andere social media zoals LinkedIn, de Facebookpagina en op Twitter– te plaatsen. Bovendien liet hij een handige app (mobiele applicatie) maken waarmee klanten zonder omwegen geďnformeerd worden. Een spotje dat onder meer op het eigen Hearses Youtube kanaal staat, zal de komende weken meer bekendheid voor deze handige toepassing genereren, net als de promo op de site Uitvaartbranche.nl

Persoonlijke zoekopdrachten

Enthousiast vertelt Marc: “Met deze app, die in de internationale appstore te downloaden is voor zowel iPad, iPhone en Android, kan iedereen onze actuele voorraad gebruikte auto’s zien bijvoorbeeld. Maar ook welke Mercedessen momenteel in productie staan in onze fabrieken, want we produceren continue door. Geďnteresseerden kunnen er meteen op reageren en zo is het klantcontact altijd optimaal. We hoeven niet meer te bellen om mensen mondeling te informeren.” In de app kunnen klanten ook persoonlijke zoekopdrachten ingeven en opslaan. Marc legt uit: “Zodra een model, dat binnen de door de klant gestelde kaders valt, bij ons wordt aangeboden, krijgt men een pushbericht. Zodoende loopt niemand meer gevaar om te laat te reageren en is iedereen direct geďnformeerd. Via de app kan men vervolgens direct contact met ons opnemen of een berichtje sturen. Als klant ben je dus doorlopend verzekerd van het laatste nieuws over ons aanbod.”

Toegevoegde waarde

Multimedia en met name de komst van de mobiele applicatie zal de branche volgens Marc helemaal op zijn kop zetten. Hij zegt: “Je bedient de klant er optimaal mee want je zorgt voor transparantie. Iedereen kan in zijn eigen tijd en op de eigen mobiel of tablet zien wat ons aanbod is. Aan ons om vervolgens toegevoegde waarde te leveren door goed te blijven luisteren naar de klant en de wensen direct te vertalen naar de markt. Onze troef zijn met name de keuringen en aanpassingen, en al het papierwerk dat bij export en verschepen komt kijken. We leveren wereldwijd af voor de deur.”
Inspelen op nieuwste ontwikkelingen

Op het eigen Hearses Youtube kanaal staan alle filmpjes die Marc door de jaren heen van nieuwe producten maakte en liet maken. Het vormt inmiddels een heus, visueel naslagwerk en speelt constant in op de nieuwste modellen, zoals die van Mercedes Benz, en ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld de Green Hearses. De filmpjes, die door Marc zelf of andere specialisten worden gepresenteerd, worden ook met name op Facebook gepost. Op de dit populaire medium heeft Hearses inmiddels alweer zo’n 5200 volgers. Een nieuwe ontwikkeling waar Marc momenteel op inspeelt, is de komst van de vele ZZP’ers die de uitvaartbranche veranderen. “Zij vragen om andere types auto en werken met andere budgetten. Deze klanten kunnen nu al bij ons terecht voor speciale regelingen. Die uiteraard ook via de app te vinden zijn! Eén berichtje en we staan paraat.”

Link naar deze video:
Embed code: