Foto als troost voor verloren kind

Door: SomebodytoShare

Gepubliceerd: 30 november 2009
Duur: 8:09

Een overbelichte ziekenhuisfoto: het is voor ouders soms het enige tastbare bewijs dat ze nóg een kind hebben. Een kind dat tijdens of na de geboorte is overleden.

Uitgebreid fotos nemen doe je vaak niet op dat moment. En áls ouders al foto's maken, leidt het maar zelden tot een beeld dat kan bijdragen aan een goede rouwverwerking en een dierbare herinnering. Fotografen Ed en Rian van Schaik vonden dat het ook anders kon. Sinds kort zijn ze de drijvende kracht achter Make a Memory, een ...

Link naar deze video:
Embed code:

Maandag 30 november 2009 - 16:06

Van: Nicole
Dit had ik eerder moeten weten, ons dochtertje Nikkie* is bij een zwangerschapsduur van 20 weken en 2 dagen geboren en na ruim 3 uur overleden, wij hebben de zwangerschap afgebroken omdat tijdens de 20 weken echo bleek dat zij geen niertjes en geen blaasje had .... tuurlijk zijn er foto's gemaakt door mijn man en daar zijn we heel blij mee maar als ik dit geweten had hadden we hier voor gekozen. Ook hebben we de foto's van de medisch fotograaf maar die zijn inderdaad heel erg confronterend maar we zijn blij dat we die ook hebben van ons meisje ... elke herinnering is er één ... mvg. Nicole

Maandag 7 december 2009 - 11:25

Van: Mary
Wat fantastisch, ik ben kraamverzorgster en ben dan soms ook getuige van dit verdriet. Wat mooi dat je dan op deze manier een mooie laatste herinnering kunt krijgen van het kindje. Van onschatbare waarde!!!

Maandag 21 december 2009 - 09:32

Van: Karina
wat is dit een geweldig initiatief! Wat levert dit een positieve bijdrage op in de rouwverwerking. Een dikke pluim voor de initiatief nemers en de fotografen die dit belangeloos doen!

Maandag 21 december 2009 - 09:43

Van: Sybela Tijman
Ik heb de foto's gezien bij een kindje waarvan ik de uitvaart verzorgde, het was heel mooi en zo waardevol. Ik vind het wel jammer dat de fotograaf niet komt bij een zwangerschap die afloopt onder de 24 weken. We moeten die grens van 24 weken echt gaan verleggen, ook bij de uitvaartverzekeraars. Ik denk eerder aan een grens van 20 weken als er dan toch een grens gesteld moet worden. Make a memorie, onmisbaar.

Jouw reactie