Verbod op doorkruisen rouwstoet moest eerder

Door: rtvnoord

Gepubliceerd: 2 februari 2010
Duur: 1:49

HOOGKERK - Het verbod om dwars door een rouwstoet te rijden, had al veel eerder afgekondigd moeten worden. Dat zeggen diverse uitvaartcentra in Groningen. Na twintig jaar wordt het vanaf volgend jaar weer verboden om een rouwstoet te doorkruisen. Dat maakte verkeersminister Eurlings donderdag bekend. Uitvaartcentra juichen het verbod toe, maar ze vinden wel dat de regering al veel eerder had moeten ingrijpen.

Zo heeft uitvaartleider Djoerd Heidstra van Ardante in Hoogkerk de afgelopen jaren heel wat rare situaties meegemaakt, die hij 'echt respectloos' noemt. "Dan rijden ze je bijna van de sokken, wordt er getoeterd en komt die bekende middelvinger omhoog. De normen en waarden vervagen, het wordt steeds erger." Volgens Heidstra is het gebrek aan normen in de provincie vooral in de stad Groningen te merken. "Maar als je het in Amsterdam meemaakt, ben je blij dat je Groninger bent."

Link naar deze video:
Embed code:

Dinsdag 2 februari 2010 - 08:59

Van: herman hamer
Ben heel blij dat de wet hiervoor is aangepast ,,

Dinsdag 2 februari 2010 - 10:08

Van: daphne van der Giessen
Is het nou echt zoveel moeite om iemand de laatste rit, netjes te laten beleven?wat zijn sommige mensen toch asso!!!! Blij dat de wet is aangepast.

Donderdag 25 november 2010 - 10:19

Van: danielle
sluit me aan bij daphne...blij dat de wet is aan gepast!!

Jouw reactie