Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree

Door: uitvaart

Gepubliceerd: 22 februari 2013

In deze film ziet u een sfeerimpressie van natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree bij winter. De film is een voorproefje van de vierjaargetijden film van de natuurbegraafplaats die momenteel wordt gemaakt. De komende jaargetijden (lente, zomer en herfst) zullen we u ook korte sfeerimpressies laten zien op Uitvaart.tv.

Natuurbegraafplaats Venlo-Maasbree bestaat uit twee afzonderlijke en apart gelegen delen. Het deel wat op het gebied van de gemeente Venlo ligt is ruim (2.5 ha.) 25.000 m2 groot. Het ligt direct achter het crematorium Venlo en wordt aan de oostzijde begrensd door het terrein van de gemeentelijke begraafplaats Blerickse Bergen.
Het andere, veel grotere deel, ligt op het gebied van Maasbree ingeklemd tussen de weg naar het Rooth en de gemeentegrens met Venlo, aan de zuidzijde grens loopt rijksweg N275 en aan de noordzijde door de onvoltooide Noordervaart. Dit hele gebied is ruim 11 ha. en ligt op 500 meter afstand van elkaar en is verbonden met een bosweg. Aan deze bosweg liggen ook diverse kleinere percelen die gebruikt gaan worden voor het verstrooien van crematie as.

Beide begraafplaatsen maken deel uit van het allesomvattende bosgebied Blerickse Bergen dat zich uitstrekt van het plaatsje Boekend behorend gemeente Venlo tot aan buurtschap het Rooth in Maasbree. Het Venlose deel is sterk heuvelachtig en biedt daardoor een heel bijzondere sfeer. De noordzijde bestaat uit een langgerekte heuvelrug van ruim 250 meter met toppen tot boven 20 meter boven het maaiveld. Een viertal natuurlijke trappen biedt de bezoeker toegang tot dit hoge deel. Bij de ingang begint een rondweg waardoor alle graven op maximaal 50 meter vanaf deze rondweg bereikbaar zijn. Deze weg slingert door het hele terrein en komt uiteindelijk weer bij de parkeerplaats uit.

Link naar deze video:
Embed code: