Duurzaam rouwboeket

Door:

Gepubliceerd: 22 mei 2018

Hoe ziet een duurzaam rouwboeket er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Wist u dat veel bloemen een lange weg van duizenden kilometers afleggen voordat ze in de winkel in Nederland liggen? Gelukkig kunt u hier rekening mee houden bij uw keuze voor een duurzaam rouwboeket. Zo kunt u kiezen voor seizoensbloemen van Nederlandse bodem of zelf bloemen plukken (in eigen tuin of pluktuin) en onder begeleiding van een bloemist zelf uw rouwboeket samenstellen. Zo maakt u er een echt persoonlijk boeket van.


Over GreenLeave
De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Link naar deze video:
Embed code: