Crematorium Alphen aan den Rijn

Door:

Gepubliceerd: 28 januari 2014
Duur: 4:07

Crematorium Alphen aan den Rijn, staat voor een bundeling van dienstverlening rondom de uitvaart betreffende opbaren in het uitvaartcentrum, rouwbezoek, auladiensten, cremeren en asbestemmingen.

Het crematorium is gevestigd naast de Oosterbegraafplaats van de gemeente Alphen aan den Rijn. Indien een overledene wordt begraven kunnen nabestaanden ook gebruik maken van de faciliteiten van het crematorium.

Het crematorium ligt in een bosparkachtige omgeving, nabij het recreatiegebied Zegersloot. Het gebouw straalt rust uit en heeft een intieme sfeer. Als u langs de vijver omhoog loopt komt u bij de ingang van het crematorium en uitvaartcentrum. Rechts naast het gebouw treft u de ingang van de Oostergraafplaats waar naast de vele soorten graven ook veel aandacht is besteed aan de diverse urnengraven, het columbarium en een strooiveld. Zijn één of meer van uw passagiers moeilijk ter been dan kunt u hen direct bij de ingang laten uitstappen en daarna de auto parkeren. Het aulagebouw is rolstoelvriendelijk.

In het aulagebouw vindt u de grote aula en grote en kleine koffie- en familiekamers voor ontvangst en condoleance. In het aulagebouw zijn ook de opbaarkamers en condoleanceruimte van het uitvaartcentrum en de technische faciliteiten van het crematorium gevestigd. Het huidige aulagebouw is gebouwd rondom de vroegere aula van de Oosterbegraafplaats. De oorspronkelijke aula is nu een bijzondere en prachtige ontvangstruimte, waar de condoleances plaatsvinden na de uitvaartplechtigheid. Het geheel is licht en ruim opgezet, een mooi architectonisch geheel. In het ontwerp zijn rust, stijl en ingetogenheid uitgangspunten geweest.

Crematorium Alphen aan den Rijn is gemakkelijk bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer. Daarbij is er voldoende (gratis) parkeergelegenheid.

Crematorium Alphen aan den Rijn
Verlengde Aarkade 22
2406 LB Alphen aan den Rijn

Telefoon: (0172) 425096
E-mail: info@crematoriumalphenaandenrijn.nl

Link naar deze video:
Embed code: