De Makers Afl. 5: Duurzame rouwboekketten met bloemen uit eigen omgeving

Door:

Gepubliceerd: 10 oktober 2017

Veel mensen weten niet dat de meeste bloemen die in Nederland worden verkocht niet duurzaam geteeld zijn. Sterker nog, bij veel soorten worden pesticiden gebruikt en ze komen vaak uit verre landen. Els Gijsbers en Jeannet Raimond van Bloemkracht8 uit Amelisweerd, Bunnik maken voor nabestaanden mooi en duurzaam rouwbloemwerk met bloemen, bloeiende kruiden en takken die biologisch geteeld worden langs de kromme Rijn. In het programma De Makers laten ze zien waar hun bloemen geteeld worden en zie je ze midden in de prachtige natuur van Amelisweerd bijzonder bloemwerk maken voor een afscheid.

De bloemen worden geteeld zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De bloemen worden zo nodig beregend met water uit de Kromme Rijn. Els en Jeannet hebben een passie om hun bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken. Ze vertellen in het programma ook over de mogelijkheden voor nabestaanden om zelf een rouwboeket te maken, eventueel met bloemen uit eigen tuin. Op die manier wordt een rouwbloemstuk niet alleen duurzaam, maar ook echt persoonlijk.

De Makers
Het programma De Makers brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers over hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu.

Over GreenLeave
De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur & Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Link naar deze video:
Embed code: