Duurzame catering

Door:

Gepubliceerd: 29 mei 2018

Hoe ziet een duurzame catering voor een uitvaart er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart.

Bij veel uitvaarten wordt eten en drinken geserveerd tijdens de condoleance. Hoe ziet een duurzame catering er eigenlijk uit? U kunt op verschillende aspecten letten bij de keuzes voor de catering. Om verspilling tegen te gaan kunt u kiezen voor hapjes die terplekke klaargemaakt worden en afgestemd zijn op het aantal gasten en gebruik geen of zo min mogelijk wegwerpartikelen. Het gebruik van kraanwater in plaats van flessenwater is hier een mooi voorbeeld van. Verder kunt u denken aan eten en drinken dat uit de buurt komt, de streekproducten.

Over GreenLeave
De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Link naar deze video:
Embed code: