De Makers afl. 1: Houtkunstenaar maakt duurzame handgemaakte urnen

Door:

Gepubliceerd: 12 september 2017

Houtkunstenaar Martin van der Wilt maakt duurzame handgemaakte urnen van hout uit Harmelen en omgeving. Het bijzondere is dat Van der Wilt alleen die delen van de bomen gebruikt die eigenlijk nergens anders goed voor zijn. Het gaat om de delen waar veel noesten bij elkaar zitten. In de eerste aflevering van het nieuwe online programma De Makers laat Martin zien hoe hij urnen maakt die allemaal een unieke uitstraling hebben omdat elke boom zijn eigen structuur heeft.

De Makers is een programma van Stichting GreenLeave. GreenLeave wil consumenten bewust maken van het feit dat er veel mogelijkheden zijn om een uitvaart duurzaam vorm te geven. De urnen van Martin van der Wilt zijn zeer duurzaam geproduceerd. Het hout dat Martin gebruikt komt van bomen uit de regio die gekapt moesten worden. In zijn atelier bewerkt Van der Wilt het noestige hout met de hand totdat het een uniek gedenkmonument is.

De Makers


Het programma De Makers brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers over hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september te zien op www.greenleave.nu.

Over GreenLeave


De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur & Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Link naar deze video:
Embed code: