Duurzame uitvaartkist en draagbaar

Door:

Gepubliceerd: 17 april 2018

Hoe ziet een duurzame uitvaartkist er eigenlijk uit? Welke mogelijkheden zijn er als ik voor duurzaam kies? Stichting GreenLeave neemt u in negen filmpjes mee naar de duurzame mogelijkheden voor een uitvaart. Een kist is het meest gebruikte omhulsel om iemand in te begraven of te cremeren.

Inmiddels is er een grote variëteit aan kisten, waarvan het grootste deel is gemaakt van hout en/of spaanplaat. Kies voor een kist van natuurlijk materiaal en vermijd spaanplaat. Een goede duurzame keuze zijn kisten van massief, snelgroeiend binnenlands hout, zoals populier, wilg of hout van knotwilgen, zonder lakken of schadelijke lijm. De bekleding is van hennep, bamboe- of brandnetelvezel of linnen of jute met keurmerk.
Wist u dat er steeds meer duurzame uitvaartkisten op de markt komen? Voor meer informatie kijk op www.greenleave.nl/duuzame-uitvaart

De serie ‘Keuzes voor een duurzame uitvaart’
De serie ‘keuzes voor een duurzame uitvaart’ is een initiatief van Stichting GreenLeave. Het programma brengt negen verschillende onderdelen van een uitvaart, ieder in een apart filmpjes, in beeld. Zo wordt duidelijk welke mogelijkheden er zijn als je voor een duurzame uitvaart kiest. Denk daarbij aan een uitvaartkist van Nederlands hout, een urn van klei, een hennep wade, een houten grafmonument en een rouwboeket passend bij het seizoen.

Over Greenleave

De uitvaartondernemers, die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten, bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van giftige stoffen, een energiezuinig productieproces en zorgdragen voor eerlijke arbeidsomstandigheden. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur en Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Link naar deze video:
Embed code: