De Makers afl. 9: Duurzame lijkwaden

Door:

Gepubliceerd: 7 november 2017

Wikkelgoed uit Amsterdam maakt duurzame lijkwaden. De lijkwaden van Wikkelgoed worden gemaakt van materialen zoals hennep en bamboe. Het verbouwen van hennep is veel milieuvriendelijker dan van bijvoorbeeld katoen doordat er veel minder water nodig is en er geen bestrijdingsmiddelen gebruikt worden. Het bijzondere is dat deze producten niet alleen een beperkte milieu impact hebben, maar ook sociaal maatschappelijk verantwoord zijn. De lijkwaden worden namelijk geproduceerd door medewerkers van Pantar.

Pantar helpt mensen als werk-leerbedrijf met een afstand tot de arbeidsmarkt. In deze laatste aflevering van De Makers is te te zien hoe een lijkwade gemaakt wordt. Een lijkwade is een alternatief voor iemand die niet in een traditionele uitvaartkist begraven wil worden.

‘De Makers’
Het programma ‘De Makers’ brengt producenten van duurzame uitvaartproducten in beeld. In de serie vertellen deze makers over hoe ze hun passie voor duurzaamheid hebben vertaald in een uniek uitvaartproduct. Denk daarbij aan uitvaartkisten, waden, urnen, grafmonumenten en rouwbloemen. De uitzendingen zijn vanaf 12 september wekelijkste zien op www.greenleave.nu. Negen weken lang wordt er op dinsdag een nieuwe aflevering online geplaatst. De aflevering met Wikkelgoed is te zien vanaf dinsdag 7 november.

Over GreenLeave
De uitvaartondernemers die bij Stichting GreenLeave zijn aangesloten bieden de consument een breed aanbod aan duurzame producten en diensten. Uitgangspunten daarbij zijn: het gebruik van hernieuwbare en zoveel mogelijk lokale grondstoffen, het vermijden van bestrijdingsmiddelen of giftige stoffen, een energiezuinig productieproces, en zorgen voor eerlijke arbeid. Dit heeft geleid tot een reeks concrete criteria voor de duurzame uitvaart, die zijn getoetst door de Stichting Natuur & Milieu. Daarnaast handelen de aangesloten uitvaartondernemingen ook in hun eigen bedrijfsvoering vanuit het gedachtegoed van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Kijk voor een duurzame uitvaartondernemer bij u in de buurt op www.greenleave.nu.

Link naar deze video:
Embed code: