Je kindsdeel opeisen als je ouders nog leven?

Door: uitvaart

Gepubliceerd: 29 augustus 2014
Duur: 0:53

In de adviesrubriek van notaris Van der Griend op uitvaart.nl komen vaak vragen naar voren over het kindsdeel. Kinderen willen weten wanneer ze recht hebben op een kindsdeel. Het komt ook voor dat kinderen al een kindsdeel willen ontvangen terwijl de ouders nog leven.

Misschien ben je net bezig met het kopen van een huis en zou wat extra financiŽle ruimte wel heel goed uitkomen. In deze film legt notaris Van der Griend uit wanneer je recht hebt op een kindsdeel. Bekijk de film en je weet precies wanneer en of je recht hebt jouw kindsdeel.

Link naar deze video:
Embed code:

Maandag 25 juni 2012 - 20:01

Van: Voetee
Goeie dag,

Ik heb een vraag over kindsdeel.
2010 in dit jaar is mijn OMA Moeder van mijn vader overleden, zij heeft jaren lang gespaard om wat na te laten aan mijn vader, maar aangezien mijn vader eerder overleden is dan zijn moeder, gaat het kindsdeel naar mij toe. Ben de zoon. Nou woonde mijn Oma samen met iemand, niet getrouwd geen relatie, maar hadden wel een samenlevingskontrakt. Ik weet van het testament af omdat de vriend van mijn oma er mee kwam, hij zei jij krijgt geld omdat oma dat heeft gespaard. Maar nu is het geld naar de langslevende gegaan omdat ze dit zo hadden afgesproken. Maar omdat ik stiekem met de notaris heb gesproken achter die vriends rug om, is het contact met de anderzijdse familie verbroken. Nu wil ik graag als nog mijn kindsdeel opeisen, met de bijbehorende gevolgen dat er wat van het bedrag af gaat!, Kan dit en hoe moet ik dit aanpakken Het bewijs dat ik recht heb op mijn kindsdeel heeft die vriend van mijn oma, en mag ik niet hebben. Dus ik heb het niet zwart op wit. Sta ik nu evengoed in mijn recht en wat zijn de gevolgen. MVG M.Voetee Te Sint-Pancras

Jouw reactie